suomeksi ruotsiksi englanniksi

Ajankohtaista

Kauppakeräys alkaa 1.5.2013


24.04.2013   

Uusi jätelaki tuo muutoksia tuottajavastuuseen. Sähkö- ja elektroniikkalaitteiden valmistajilla ja maahantuojilla on ollut vuodesta 2005 alkaen velvoite järjestää käytöstä poistuneitten laitteitten keräys, kuljetus ja käsittely. Käytännössä niistä ovat vastanneet tuottajayhteisöt, kuten SERTY.

Vastaanottopisteitä on tällä hetkellä yli 400 (www.kierratys.info), mutta 1.5.2013 alkaen myös osa sähkö- ja elektroniikkalaitteita myyvistä kaupoista alkaa vastaanottaa käytettyjä laitteita.

Laitteitten vastaanotto kaupoissa on mahdollista järjestää myös muualla kuin myyntipisteessä, jos vastaanottopaikka on yhtä helposti kuluttajan saavutettavissa kuin myyntipiste ja tämä on perusteltua tuottajan järjestämän kuljetuksen vuoksi. Esimerkiksi kauppakeskuksissa kauppojen olisi mahdollista järjestää ainoastaan yksi yhteinen vastaanottopiste.

Kauppojen tehtävänä on tiedottaa asiakkailleen palautusmahdollisuudesta.

Lisätietoja kauppakeräyksestä sekä SE-laitteiden kierrätyksestä saa sivuilta www.serkierratys.fi.

11.04.2016   Kierrätinkö OIKEIN?

SERTYn toiminnanjohtajan Arto Puumalaisen blogikirjoitus Tuottajayhteisöjen neuvottelukunnan sivustolla muistuttaa, että kuluttajille on rakennettu koko maan kattava ja maksuton sähkölaitteiden kierrätysverkosto. On helppoa kierrättää oikein. Lue lisää!Katso kaikki

infobanneri