suomeksi ruotsiksi englanniksi

Sähkö- ja elektroniikkaromun kierrätys on saumatonta yhteistyötä

SER-tuottajayhteisö ry on lukuisten tahojen palveluorganisaatiorinki.

SERTY perustettiin vuonna 2000 vastaamaan silloisen ongelmajätelainsäädännön muutosten tuomiin haasteisiin. WEEE-direktiivin ja kansallisen SER-asetuksen myötä vastuu kodintekniikan jätehuollosta siirtyi laitteiden maahantuojille ja valmistajille elokuussa 2005. SERTY vastaa jäsentensä puolesta SE-romun keräyksestä ja kuljetuksesta.

Toiminta rahoitetaan kierrätysmaksuilla, jotka on sisällytetty tuotteiden myyntihintaan. Kierrätysmaksuilla katetaan kierrätyksestä ja käsittelystä aiheutuneet kulut. Tällöin kuluttaja voi veloituksetta viedä vanhat sähkö- ja elektroniikkalaitteensa kierrätyspisteisiin.

SERTYn jäsenet ovat eri sähkö- ja elektroniikkalaitevalmistajia ja maahantuojia. SERTYn organisoima keräys-, kierrätys- ja uudelleenkäyttöjärjestelmä hyödyttää lain vaatimusten mukaisesti niin kuluttajaa, kauppaa kuin yhteiskuntaakin.


11.04.2016   Kierrätinkö OIKEIN?

SERTYn toiminnanjohtajan Arto Puumalaisen blogikirjoitus Tuottajayhteisöjen neuvottelukunnan sivustolla muistuttaa, että kuluttajille on rakennettu koko maan kattava ja maksuton sähkölaitteiden kierrätysverkosto. On helppoa kierrättää oikein. Lue lisää!


Katso kaikki

infobanneri