Aktuellt

4H-förbundet inleder samarbete med SER-kierrätys


20.08.2013

4H-rörelsens miljöfostrande verksamhet och decennier av aktivitet inom återvinning av olika material har nu utvidgats till att gälla även regional insamling av kasserade elektriska och elektroniska apparater från hushållen.

”Det samarbetsavtal som har slutits med SER-kierrätys ligger i tiden och är en naturlig fortsättning på den återvinning som vi startade redan på 1970-talet, ”säger verkställande direktör Seppo Hassinen på 4H-förbundet.

”Samarbetet med ett förbund som utför nationellt ungdomsarbete och som är regionalt mycket väl organiserat bidrar även till genomförandet av ett ändamålsenligt producentansvar av elektriska och elektroniska apparater samt till att öka konsumenternas medvetenhet,” konstaterar verkställande direktör Sakari Hietala på producenternas servicebolag Elker Oy.

4H är Finlands största ungdomsorganisation med närmare 70 000 medlemmar. Det finns 250 4H-föreningar runt om i Finland. De lokala föreningarnas verksamhet stöds av 14 kretsar.

Svenskspråkig 4H-verksamhet erbjuds av Finlands svenska 4H med över 4 000 medlemmar.

SER-kierrätys är ett samarbetsforum för producenter av elektriska och elektroniska apparater; Flip ry, ICT Producenternas Andelslag, Selt ry, SER-tuottajayhteisö ry och ERP Finland ry. SER-kierrätys ansvarar för det nationellt lagstadgade producentansvaret för sina medlemmar: för återvinning av och organisering av eventuell återanvändning av elektriska och elektroniska produkter samt för behörig information.

Ytterligare information:
Finlands 4H-förbund, Patrik Lindfors: patrik.lindfors [at] 4h.fi
Elker Oy, Sakari Hietala: sakari.hietala [at] elker.fi
www.serkierratys.fi

Kirjaudu jäsensivuille

Syötä käyttäjätunnukset